Premierul bulgar Boyko Borissov: Creșterea veniturilor va deveni principala prioritate pentru Guvern

Declarația primului-ministru bulgar Boyko Borisov a fost făcută ieri în cadrul unui forum de afaceri germano-bulgar în Sofia, în contextul anunțării posibilei intrări a Bulgariei în mecanismul ERM II, care este antecamera intrării în zona euro.

Boyko Borisov arată că Bulgaria ar putea primi o invitație pentru a intra în ”sala de așteptare a Zonei Euro” (mecanismul ERM II), deoarece întrunește pe deplin toate criteriile stabilite de Banca Centrală Europeană.

”Creșterea veniturilor va deveni o prioritate de acum înainte. Oamenii s-au obișnuit repede cu metroul, autostrăzile, autobuzele noi, căile ferate, trenurile noi. Acum vrem ca și veniturile să crească. Cel care lucrează ar trebui să primească o remunerație potrivită. La fel ca în Europa. Am vorbit, de asemenea, cu Mario Draghi. Șeful Băncii Centrale Europene care a spus că nu există probleme în Bulgaria. Și cred că vom primi o invitație pentru sala de așteptare a zonei euro în iulie”, declara premierul bulgar în fața oamenilor de afaceri bulgari și germani.

Creșterea veniturilor în Bulgaria ar putea fi, prin ”ricoșeu”, o veste bună și pentru România, în condițiile în care, țara vecină a reușit să atragă investitori, inclusiv din țara noastră, ca urmare a forței de lucru ieftine. O creștere a veniturilor/salariilor în Bulgaria ar putea să mai echilibreze oferta celor două țări, în ochii investitorilor.

Comentarii

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.