Premierul bulgar Boyko Borissov: Creșterea veniturilor va deveni principala prioritate pentru Guvern

Declarația primului-ministru bulgar Boyko Borisov a fost făcută ieri în cadrul unui forum de afaceri germano-bulgar în Sofia, în contextul anunțării posibilei intrări a Bulgariei în mecanismul ERM II, care este antecamera intrării în zona euro.

32
1 minut de lectură

Boyko Borisov arată că Bulgaria ar putea primi o invitație pentru a intra în ”sala de așteptare a Zonei Euro” (mecanismul ERM II), deoarece întrunește pe deplin toate criteriile stabilite de Banca Centrală Europeană.

”Creșterea veniturilor va deveni o prioritate de acum înainte. Oamenii s-au obișnuit repede cu metroul, autostrăzile, autobuzele noi, căile ferate, trenurile noi. Acum vrem ca și veniturile să crească. Cel care lucrează ar trebui să primească o remunerație potrivită. La fel ca în Europa. Am vorbit, de asemenea, cu Mario Draghi. Șeful Băncii Centrale Europene care a spus că nu există probleme în Bulgaria. Și cred că vom primi o invitație pentru sala de așteptare a zonei euro în iulie”, declara premierul bulgar în fața oamenilor de afaceri bulgari și germani.

Creșterea veniturilor în Bulgaria ar putea fi, prin ”ricoșeu”, o veste bună și pentru România, în condițiile în care, țara vecină a reușit să atragă investitori, inclusiv din țara noastră, ca urmare a forței de lucru ieftine. O creștere a veniturilor/salariilor în Bulgaria ar putea să mai echilibreze oferta celor două țări, în ochii investitorilor.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele