Premierul Malaeziei trece de partea lui Putin în tragedia MH17

82
Captură video, simulare pe computer a momentului în care racheta lovește aeronava.

Rusia este făcută „ţap ispăşitor” pentru doborârea zborului MH17 Malaysia Airlines, a declarat joi prim-ministrul malaezian Mahathir Mohamad, punând la îndoială obiectivitatea investigaţiilor în legătură cu dezastrul din 2014, notează Agerpres, care citează Reuters.

„Suntem foarte dezamăgiţi pentru că de la bun început a fost o chestiune politică în legătură cu modul de a acuza Rusia de greşeli”, a declarat Mahathir reporterilor la un eveniment guvernamental.

Patru persoane au fost puse sub acuzare miercuri pentru doborârea unei aeronave MH17 a companiei Malaysia Airlines în anul 2014, în spațiul aerian al Ucrainei, provocând moartea a 298 de persoane, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Cei patru bărbați sunt au fost puși sub acuzare pentru uciderea celor 298 de persoane care se aflau la bordul aeronavei doborâte.

Autoritățile olandeze au inculpat trei bărbați de naționalitate rusă, Igor Girkin, Sergey Dubinsky și Oleg Pulatov și un ucrainean, Leonid Kharchenko și au emis mandate internaționale de arestare pe numele lor.

Aeronava de pasageri MH17 zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur când a fost doborâtă în spațiul aerian al Ucrainei.

Procesul este programat să înceapă în Olanda, în data de 9 martie 2020. Conform anchetatorilor olandezi, cei patru suspecți „au jucat un rol semnificativ în uciderea celor 298 de civili” și se aflau în estul Ucrainei în noaptea atacului.

Cei patru bărbați sunt considerați responsabili pentru transportarea rachetei Buk folosită pentru doborârea aeronavei MH17 în zona regiunii Donețk din estul Ucrainei, zonă de conflict între forțele ucrainiene și grupările separatiste, susținute de Rusia.

Autoritățile olandeze au transmis că Rusia nu a cooperat în cadrul anchetei și că nu se așteaptă ca autoritățile ruse să predea suspecții. Adminstrația de la Moscova a anunțat că nu are încredere în rezultatele investigației internaționale.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele