Preşedintele rus Vladimir Putin efectuează o vizită în Ungaria destinată relansării cooperării economice

48
1 minut de lectură
Întâlnire la Moscova între premierul Ungariei Viktor Orban și liderul Rusiei Vladimir Putin, septembrie 2018. Sursa: kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin efectuează miercuri o vizită în Ungaria pentru a relansa schimburile economice, în cadrul relaţiilor diplomatice care se desfăşoară în mod constant între Budapesta şi Moscova de la revenirea la putere a premierului ungar Viktor Orban în 2010 şi în pofida criticilor occidentale, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Preşedintele rus urmează să discute în special cu premierul ungar semnarea unui important contract de aprovizionare cu gaze, extinderea unei centrale nucleare şi un proiect comun pentru livrarea de echipamente feroviare Egiptului. O conferinţă de presă urmează să aibă loc spre finalul după-amiezii.

Orban, în vârstă de 55 de ani, susţinător al „democraţiei iliberale”, este un admirator declarat al şefului statului rus. El s-a întâlnit cu acesta din urmă de aproximativ 10 ori în ultimii nouă ani, provocând indignarea opoziţiei ungare, care îl consideră un autocrat.

„Vizita ar trebui să se întoarcă în mare măsură în favoarea şefului statului rus”, care a mai vizitat Budapesta în 2015 şi 2017, a apreciat analistul Andras Racz, specialist rus în cadrul Consiliului German pentru Relaţii Externe (DGAP). „Vizita îi va permite să demonstreze că, în pofida tensiunilor cu Occidentul”, din cauza conflictului în Ucraina, ţară vecină Ungariei, „există încă o ţară membră NATO unde poate fi primit în mod constant”.

Citiți materialul integral pe Agerpres.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele