Președintele Transelectrica nu și-a terminat studiile la UPB. Compania cere toate actele în original

61
4 minute de lectură

Președintelui directoratului Transelectrica, Marius-Dănuț Carașol, i-au fost cerute toate documentele de atestare a studiilor în original, anunță compania, după ce Universitatea Politehnica București a informat că acesta nu a finalizat studiile, așa cum apare în CV, potrivit Mediafax.

Foto: Agerpres

Președintelui directoratului CNTEE Transelectrica SA, Marius-Dănuț Carașol, i-au fost solicitate ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public privind autenticitatea studiilor sale, toate documentele de atestare a studiilor în original, se menționează într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de către reprezentanții Transelectrica.

„În vederea clarificării acestei situații, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Dănuț CARAȘOL toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica București pentru validarea autenticității acestora”, se precizează în comunicat.

Reprezentanții Transelectrica au mai transmis și faptul că „în măsura în care autoritățile abilitate să autentifice documentele de studii ale domnului Marius-Dănuț Carașol se vor exprima, vor fi luate măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale și statutare”.

„Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate și responsabilitate această problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel național și o companie listată la Bursa de Valori București”, potrivit comunicatului.

Și Ministerul Economiei a reacționat în această speță. Potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX de reprezentanții Ministerului Economiei, ministrul Economiei, Niculae Bădălău a primit „cu îngrijorare” informațiile apărute în presă pe tema autenticității studiilor președintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, Marius-Dănuț Carașol, cerând în acest sens Președintelui Consiliului de Supraveghere al Transelectrica să se întrunească.

„Ministerul Economiei, ca autoritate publică tutelară, în condițiile legii guvernanței corporative, nu are atribuții în verificarea diplomelor de studii ale angajaților unei companii aflate în portofoliul său. Cu toate acestea, Ministrul Economiei Niculae Bădălău a primit cu îngrijorare informațiile apărute în mass-media referitor la acest subiect și a avut o serie de discuții cu Președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, cerându-i acestuia din urmă să se întrunească pentru a lua acțiunile necesare lămuririi situației”, se arată în comunicat.

„În urma acestor discuții, Consiliul de Supraveghere s-a întrunit în cursul acestei săptămâni, și se va mai întruni, pentru a efectua demersurile necesare pentru elucidarea acestei spețe. Ministerul Economiei și Ministrul Economiei, dl Nicuale Bădălău, așteaptă ca aspectele sesizate de către Consiliul de Supraveghere să-i fie communicate cu celeritate, precum și eventualele măsuri care se impun”, se mai precizează în comunicat.

Preşedintele Directoratului Transelectrica.ro, Marius Dănuţ Caraşol, nu a finalizat studiile Facultății de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, se preciează într-un răspuns al Universității Politehnica București, pentru MEDIAFAX.

Carașol precizează în CV-ul oficial faptul că a urmat cursurile acestei instituții de învățământ superior în perioada 1999-2005, obținând la finalizarea studiilor diploma de Inginer Diplomat.

Preşedintele Directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, care menționează în CV-ul oficial că „este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti”, „nu a finalizat studiile” în cadrul UPB, potrivit unui răspuns al UPB pentru MEDIAFAX.

Prin intermediul aceluiași răspuns, Universitatea Politehnică din București a confirmat faptul că preşedintele Directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, a fost student în cadrul UPB, dar nu a finalizat studiile.

„La solicitarea mass-media, comunicăm faptul că diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberată de Universitatea Politehnică din București (UPB), Facultatea de Electronică. Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, se precizează în răspunsul UPB, pentru MEDIAFAX.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele