Președintele Ungariei a confirmat prezența la slujba oficiată de Papa Francisc

109
1 minut de lectură

Preotul romano-catolic Veres Stelian, membru în comitetul de organizare a vizitei Suveranului Pontif la Șumuleu Ciuc, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Ader Janos, președintele Ungariei, a confirmat că va fi prezent la slujba oficiată de Papa Francisc, unde sunt așteptați peste 500.000 de pelerini.

„Așteptăm pelerinii înregistrați oficial, la care se adaugă alții fără bilet care pot intra în zona în care se va oficia Sfânta Liturghie. Slujba va putea fi urmărită și pe ecrane uriașe amplasate în sectoarele în care vor intra pelerinii. La slujbă va asista și președintele Ungariei, Ader Janos, care a confirmat prezența la Șumuleu Ciuc. De asemenea, a fost amplasată în zonă și o poartă secuiască din lemn în amintirea vizitei Papei Francisc”, a spus Veres.

Suveranul Pontif va oferi Sanctuarului Marian un trandafir din aur, iar Icoana Fecioarei Maria, o icoană făcătoare de minuni, înaltă de peste 2 metri, veche de peste 500 de ani, va fi scoasă din biserică franciscană pentru prima dată după al Doilea Război Mondial.

Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie. În prima zi, Sanctitatea Sa a fost în București, iar sâmbătă vizitează Șumuleu Ciuc și Iași.

Duminică va avea loc beatificarea celor șapte martiri, pe Câmpia Libertății de la Blaj, urmând ca ceremonia de plecare să se desfășoare în prezența președintelui României, Klaus Iohannis, pe Aeroportul Internațional Sibiu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele