Prima misiune privată pe Lună a eșuat

68
Machetă a modulului Beresheet, expusă în Piața Habima din Tel Aviv

Prima misiune cu capital privat pe Lună a eșuat cu prăbușirea modulului pe suprafața satelitului natural al Pământului, cel mai probabil din cauza unei probleme la motorul principal.

Nava israeliană botezată Beresheet, ce a fost propulsată spre Lună la bordul unei rachete SpaceX, a încercat o aselenizare ușoară, însă s-a confruntat cu mai multe dificultăți tehnice și probleme la sistemele de comunicare.

Scopul misiunii era de a capta imagini și de a efectua o serie de experimente, informează BBC.

Doar agențiile spațiale guvernamentale din fosta Uniune Sovietică, din Statele Unite și China au reușit să facă aselenizări.

Misiunea israeliană a costat aproximativ 100 de milioane de dolari și a pus bazele unor eventuale misiuni cu costuri reduse pe Lună.

Beresheet, care în ebraică înseamnă „la început“, a fost un proiect de colaborare între SpaceIL, o organizație israeliană non-profit cu capital privat, și Israel Aerospace Industries.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele