Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Primul buget de faliment al Capitalei

2 minute de lectură

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus miercuri, într-o conferință de presă că s-ar putea adresa instanței dacă guvernul nu va aloca mai mulți bani Capitalei.

„Vă garantez că lucrurile nu vor rămâne aşa, ne vom apăra. Am analizat deja cu Comisia juridică, vom transmite către Ministerul Finanţelor, către Guvern, către preşedinţii Parlamentului, la comisiile parlamentare. Dacă punctul nostru de vedere nu va fi luat în considerare, iar proiectul de buget va fi aprobat în forma actuală, fiind practic primul buget de faliment al Capitalei de după 89, ne vom îndrepta şi mai departe şi ne vom găsi dreptatea. Nu vom fi îngenuncheați. Ne veţi întreba dacă vom accepta decizia cuiva de a ne trimite în faliment? Nu, ne vom lupta pentru proiectele noastre, iar în cazul în care o decizie juridică nu va fi dată anul acesta, vom merge mai departe”, a spus Firea, citată de Mediafax.

Ea a spus că bugetul Capitalei pierde 25 la sută din veniturile de anul trecut și a spus că redirecționarea banilor primăriei generale către Capitală pune în pericol investițiile în infrastructură, termoficare, spitale, consolidarea blocurilor cu bulină, grădinițe și școli.

”Dacă bugetul rămâne așa, Capitala pierde 25% din veniturile de anul trecut, o sumă importantă, având în vedere angajamentele pe care le-am luat față de cetățeni. S-a spus că bucureștenii vor câștiga prin acest buget, că i s-a repartizat Capitalei o sumă mai mare de bani. Fals. Dimpotrivă, bugetul scade. Riscuri majore ale bugetului pe anul acesta pentru bucureșteni. Primăria Municipiului București are următoarele atribuții legale: trebuie să achite facturile la serviciile publice pentru toți cetățenii; transportul public în comun, termoficarea, spitalele, iluminatul public, consolidarea blocurilor cu bulină, apă și canalizare, infrastructura mare, cămine pt vârstnici, pentru eprsoane fără adăpost, grădinițe și școli, alocații financiare pentru persoanele cu dizabilități, 15 teatre, parcuri”, a declarat Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele