Primele măsuri luate de Maternitatea din Timișoara: Zonă verde și zonă roșie. Femeile externate vor fi retestate

38
3 minute de lectură
Foto: Agerpres

La Maternitatea Odobescu din Timișoara, au fost create două zone, unde să fie consultate femeile care au suspiciune de Covid-19. De asemenea, toate femeile externate vor fi retestate, la fel ca și bebelușii lor, potrivit anchetei DSP Timiș, care a fost transmisă, marți, Ministerului Sănătății.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș a informat Ministerul Sănătății că echipa de control a stabilit măsuri de reorganizare a activității medicale la Maternitatea Odobescu, din Timișoara, pentru a nu se mai întâmpla cazuri precum cele în care 10 bebeluși au fost testați pozitiv pentru Covid-19, deși mamele aveau test negativ.

Astfel, în Spitalul Odobescu s-au constituit două zone: o zonă verde și una roșie.

„Pacientele ce se vor adresa acestei unități, vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola și vor fi testate Sars-Cov-2. În funcție de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul Odobescu”, se arată într-un comunicat transmis, marți, de Ministerul Sănătății.

De asemenea, s-a dispus izolarea la domiciliu a femeilor externate și retestarea lor.

„Repetarea testelor Covid-19 se va efectua atât pentru nou-născuții depistați pozitiv (în număr de 10), cât și pentru mame. În acest context, la Timișoara au fost prelevate deja probele de la 5 mame și tot atâția nou-născuți. S-a luat legătura și cu direcțiile de sănătate publică din județele limitrofe pentru prelevarea probelor pentru celelalte persoane”, se mai arată în comunicat.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

La Maternitatea Odobescu din Timișoara 10 bebeluși au fost diagnosticați cu noul Covid-19. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut Direcției de Sănătate Publică Timișoara verificări urgente.

Primul rezultat la retestarea bebelușilor de la Maternitatea Odobescu din Timișoara a ieșit negativ. Este vorba despre singurul bebeluș din cei 10 rămași în spital, născut prematur.

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul bebelușilor infectați cu noul coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timișoara.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele