Uniunea Europeană oferă peste 15 miliarde de euro pentru a ajuta țările vulnerabile în lupta cu coronavirusul

57
1 minut de lectură
Foto: Agerpres / EPA

Uniunea Europeană va aloca peste 15 miliarde de euro pentru a ajuta ţările cele mai vulnerabile din Africa şi din restul lumii să adopte măsuri pentru contracararea pandemiei de coronavirus, a declarat marţi seară Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

“Africa s-ar putea confrunta cu aceleaşi probleme cu care ne confruntăm noi în Europa de câteva săptămâni. Are nevoie de ajutorul nostru pentru a încetini propagarea virusului”, a declarat Ursula von der Leyen.

“De aceea, Uniunea Europeană va garanta peste 15 miliarde de euro pentru a ajuta partenerii noştri din întreaga lume să contracareze coronavirusul”, a precizat Ursula von der Leyen, conform cotidianului Le Figaro, dând asigurări că “fonduri suplimentare vor fi alocate de guvernele naţionale”.

Miniştrii pentru Dezvoltare din statele membre UE se vor pronunţa miercuri asupra propunerii. Banii ar urma să fie alocaţi prin intermediul Fondului European pentru Dezvoltare şi a garanţiilor prevăzute în Fondul European pentru Dezvoltarea Durabilă.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele