Prințul Philip renunță la șofat

24

Ducele de Edinburgh (foto) și-a predat permisul de conducere, se arată într-un comunicat al Palatului Buckingham, după ce Prințul, în vârstă de 97 de ani, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea unei femei.

„După o perioadă de gândire aprofundată, Ducele de Edinburgh a luat decizia de a-și preda voluntar permisul de conducere“, se arată în comunicatul citat de CNN.

Poliția britanică a predat rezultatul investigației Serviciului Judiciar al Coroanei (CPS), care analizează dacă îl va acuza pe Prințul Philip pentru responsabilitate în accidentul ce a avut loc luna trecută. Un purtător de cuvânt al CPS a anunțat că „vor fi analizate cu atenție toate probele, înainte de luarea unei decizii“ și că se va lua în considerare faptul că Ducele și-a predat voluntar permisul.

Luna trecută, un autoturism Land Rover condus de Prințul Philip a intrat în coliziune cu un alt autoturism pe un drum public, în apropierea domeniului regal Sandringham, din Norfolk. La volanul celuilalt vehicul se afla Emma Fairweather, care a suferit o fractură la un braț. „Vreau să vă transmit cât de rău îmi pare pentru partea mea de vină“, i-a scris Philip femeii.

În accident, vehiculul Ducelui s-a răsturnat pe o parte, iar un martor ocular a relatat cum l-a ajutat pe Philip, care a suferit câteva tăieturi, să iasă din autoturism.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele