Procurorii americani cer de la Boeing informații privind 787 Dreamliner

114
1 minut de lectură

Departamentul Justiţiei din Statele Unite a emis o citație în care solicită companiei Boeing să pună la dispoziție informații privind uzina din Carolina de Sud unde sunt fabricate avioanele 787 Dreamliner, semnalând extinderea anchetei ce vizează Boeing în legătură cu aeronavele 737 MAX, informează Mediafax.

Potrivit unor surse familiare cu situația, citate de publicația Seattle Times, procurorii federali analizează acum și procesul de fabricare a aeronavelor 787 Dreamliner la uzina Boeing din orașul North Charleston, Carolina de Sud.

Persoane citate de presa americană au semnalat incidente în care unelte și alte materiale au fost uitate în interiorul aeronavelor și au avertizat în legătură cu o cultură a intimidării la această uzină, relatează cotidianul Los Angeles Times.

Compania Boeing este deja vizată de o amplă anchetă în legătură cu certificarea şi designul avionului 737 MAX, în urma a două accidente aviatice grave produse în decurs de doar cinci luni, existând indicii că ambele accidente ar fi fost cauzate de software-ul instalat la bordul acestor aeronave.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele