Procurorul Mueller, mărturie în Congresul SUA pe tema ingerinţelor ruse

46
1 minut de lectură

Procurorul special Robert Mueller a fost invitat să depună mărturie în Camera Reprezentanţilor în luna mai pe tema investigaţiei privind presupusele ingerințe ruse în alegerile prezidențiale din 2016.

Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Juridice din Camera Reprezentanţilor, a declarat că Robert Mueller, şeful Comisiei care a anchetat ingerinţele electorale ruse şi presupusele contacte dintre echipa electorală a preşedintelui Donald Trump şi Moscova, a fost invitat la audieri în Congres la 23 mai, informează Mediafax.

Procurorul general din SUA, William Barr, a anunţat astăzi că va permite Congresului să vizualizeze în întregime raportul Comisiei Robert Mueller. William Barr a subliniat că nu se opune audierii procurorului special Robert Mueller în Congres. „Nu am nicio obiecţie privind audierea lui Robert Mueller“, a explicat Barr.

Procurorul Robert Mueller nu a recomandat noi proceduri de inculpare în investigaţia privind ingerinţele electorale ruse, stabilind că nu au existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

Liderii Partidului Democrat (de opoziţie) au cerut publicarea în totalitate a raportului Comisiei Robert Mueller. Deocamdată, Congresul SUA a primit doar o sinteză a raportului Comisiei de anchetă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele