Program mai scurt pentru elevi în mai multe școli din țară

14
2 minute de lectură

În vederea pregătirilor pentru alegerile prezidențiale de duminică, va fi modificat programul majorității unităților de învățământ, acestea fiind și secții de vot. Pentru ca secțiile să fie amenajate, a fost nevoie ca programul să fie scurtat în zilele de vineri și luni.

În țară, fiecare inspectorat școlar din fiecare județ a anunțat de joi programul orelor. În București, Inspectoratul Școlar a anunțat că 418 unități de învățământ se transformă în secții de vot în acest weekend. Însă, dintre acestea, 70% dintre școli și grădinițe vor avea și programul scurtat, conform consiliului de administrație al fiecărei unități.

Părinții copiiilor care învață în aceste școli au fost anunțați încă de joi de directori și profesori că vineri, elevii vor avea dimineața cursuri mai scurte. Se vor pierde 10-15 minute din fiecare oră, dar și pauze mai mici, pentru a reuși să finalizeze cursurile până la ora 11-12, când intră schimbul de după-amiază, până la ora 3.

De vineri după amiază, de la ora 15, toate școlile trebuie să fie eliberate și pregătite pentru instalarea urnelor, mobilierului și verificarea camerelor de supraveghere pentru alegerile de duminică. Luni, școlile în care se va vota vor începe cursurile după amiază. Cel mai probabil, elevii vor merge la școală luni începând de la ora 13 sau chiar 14.■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele