Proiect privind reducerea fiscalităţii anunțat de noul premier grec Kyriakos Mitsotakis

61
1 minut de lectură

Noul premier al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat miercuri, în cadrul primei şedinţe a Guvernului său, că va depune în curând în Parlament un proiect de lege privind reducerea fiscalităţii, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.

Membrii noului Parlament al Greciei îşi vor prelua mandatele săptămâna viitoare. Partidul Noua Democraţie, condus de Mitsotakis, a câştigat alegerile organizate duminică, iar în campania electorală a promis tăieri de taxe şi impozite.

Proiectul de lege ar urma să prevadă o reducere treptată a impozitului pe profit, de la 28% cât este în prezent, la 24% în 2020 şi la 20% în 2021. De asemenea, impozitul pe dividende ar urma să scadă de la 10% în prezent, la 5% în 2020.

În cadrul şedinţei, Mitsotakis le-a prezentat miniştrilor un program pe care vor trebui să îl implementeze până în luna decembrie.

Miniştrii au mai primit de la acesta şi o serie de instrucţiuni pentru a evita eventuale conflicte de interese. Astfel, membrilor Cabinetului le este cerut să nu îşi angajeze rudele până la gradul al doilea şi să renunţe la orice alt loc de muncă.

Cu toate că Noua Democraţie deţine majoritatea parlamentară, premierul a declarat că Guvernul va trebui să coopereze şi cu restul partidelor politice. „Vrem să construim poduri, nu să ridicăm ziduri”, a spus Mitsotakis în cadrul şedinţei de Guvern.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele