Protest 10 august | Apelul Jandarmeriei și restricțiile de trafic impuse de Poliția Rutieră

49
3 minute de lectură

Jandarmeria București face un apel la cei care vor participa, sâmbătă, la protestul Diasporei din Piața Victoriei, să se manifeste pașnic. Pe de altă parte, Brigada Rutieră va lua măsuri de restricționare a traficului în zona Pieței Victoriei, începînd cu ora 14.30, informează Mediafax.

„Sâmbătă, 10 august a.c., Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București (DGJMB) va asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor, cu ocazia celor două manifestații care vor avea loc în Capitală, ambele fiind declarate şi avizate în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice. Organizatorii au comunicat faptul că începând cu ora 14.00, până la ora 22.15, va avea loc o adunare publică în Piața Victoriei, iar între orele 17.00 – 21.00, o alta manifestație în Piața Revoluției”, se arată într-un comunicat transmis, vineri de Jandarmeria București.

Potrivit sursei citate, echipele de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente pentru menținerea permanentă a legăturii cu organizatorii și participanții.

„Facem apel la toți participanții la aceste adunări publice să manifeste pașnic, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să anunțe forțele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Din raţiuni de siguranţă, participanții la manifestații sunt rugați să nu dețină bagaje sau genţi voluminoase și să se îndepărteze de persoanele sau grupurile care au intenția de a periclita buna desfășurare a evenimentelor”, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

De asemenea, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsurile specifice, pentru restricţionarea temporară a traficului rutier, astfel:

– începând cu ora 14.30, în funcţie de sosirea participanţilor, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, între Str. Arh. Ion Mincu și Piaţa Victoriei, iar circulația va fi permisă pe Str. Arh. Ion Mincu; 
– începând cu ora 14.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe o bandă, respectiv două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, iar pe Str. Paris se va circula cu viraj dreapta către Statuia Aviatorilor, fără a fi permis accesul în Piața Victoriei, dinspre Str. Berzei și Bd. Ion Mihalache. 
– între orele 17.00 – 22.15, se va restricționa traficul rutier în Piața Victoriei, până la ocuparea perimetrului delimitat de: prelungirea Bd. Aviatorilor, Șos. Kiseleff, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzești, Calea Victoriei, intersecția Bd. Lascăr Catargiu și Bd. Iancu de Hunedoara, cu păstrarea unei zone de protecție în care traficul rutier și pietonal va fi restricționat, după cum urmează:

– pe Str. Paris, segmentul cuprins între Bd. Aviatorilor și Str. Duliu Zamfirescu; 
– pe Str. Duliu Zamfirescu, segmentul cuprins între Str. Paris și Str. Louis Blanc; 
– pe Str. Louis Blanc, segmentul cuprins între Str. Paris și Bd. Iancu de Hunedoara; 
– breteaua Iancu de Hunedoara, de la intrarea în pasaj până la Piața Victoriei; 
– trotuarul și banda I de circulație de pe Bd. Aviatorilor, sensul de mers dinspre Piața Romană către Statuia Aviatorilor, segmentul din fața Guvernului României; 
Rute alternative: 
– Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareșal Averescu – Bd. Mărăști – Piața Montreal – Șos. București-Ploiești; 
– Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele