Protestatari în veste galbene au invadat sediul Procuraturii Generale a Marii Britanii

163
2 minute de lectură

Mai mulți protestatari îmbrăcați în veste de culoare galbenă au invadat astăzi sediul Procuraturii Generale a Marii Britanii, situat în centrul Londrei, cerând demisia procurorului general Geoffrey Cox, relatează Mediafax.

Imaginile difuzate de televiziunea britanică arată protestarii care se aflau în fața clădirii fluturând steaguri, iar London Evening Standard informează că aceștia scandau „vrem un nou procuror general“. Nu se cunosc cu exactitate cauzele care au provocat demonstrația.

„Poliția a fost chemată în jurul orei locale 13:45 și am fost informați că mai mulți protestatari se află în interiorul sediului Procuraturii Generale. Agenții se află la fața locului și se ocupă de situație“, a transmis într-o postare pe Twitter poliția londoneză.

Geoffrey Cox ocupă în prezent funcția de procuror general al Marii Britanii și a avut un rol important în discuțiile dintre Uniunea Europeană și premierul Theresa May pe tema Brexit.

Cox a avertizat că riscurile pe care le presupune acordul Brexit în cazul graniței nord-irlandeze rămân aceleași în pofida asigurărilor venite din partea Uniunii Europene. Aceste avertismente sunt considerate a sta la baza deciziei parlamentarilor britanici de a respinge acordul pentru a doua oară în această lună.

Theresa May va cere oficial Uniunii Europene cel mai probabil miercuri amânarea Brexit, a anunţat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Anunţul a fost făcut după ce Theresa May a discutat astăzi cu membrii Cabinetului britanic în cadrul unei şedinţe de urgenţă.

Mai multe țări membre UE, inclusiv România, au îndemnat Marea Britanie să prezinte o strategie clară privind Brexit.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele