Proteste violente în Hong Kong în contextul proiectului de lege privind extrădările în China

69
2 minute de lectură

Poliția din Hong Kong a tras gloanțe de cauciuc asupra protestatarilor care se opun unui proiect de lege ce ar permite extrădarea suspecţilor către China continentală, informează BBC.

Protestatarii au blocat străzile din preajma clădirilor guvernamentale și au atacat cu pietre forțele de poliție.

Guvernul susține proiectul de lege ce urmează a fi supus votului final la 20 iunie, însă Parlamentul a decis să amâne a doua lectură a proiectului legislativ, pe fondul protestelor.

Până în prezent, 22 de persoane au fost rănite, însă nimeni nu se află în stare critică.

În mare parte, protestele la care au participat mii de oameni au fost pașnice. Protestatarii au încercat să blocheze accesul în clădirile guvernamentale înaintea dezbaterii pe marginea proiectului de lege.

Cu toate acestea, în cursul zilei de miercuri s-a ajuns la ciocniri între demonstranți și forțele de ordine care au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, în momentul în care protestatarii au încercat să pătrundă în clădirile guvernamentale.

Poliția a format baricade în jurul clădirilor folosind scuturi și afișând pancarte inscripționate „Atenție, gaze lacrimogene!“, în încercarea de a-i ține pe protestatari la distanță. Însă demonstranții au aruncat cu obiecte în forțele de ordine.

China și-a anunțat „susținerea fermă“ pentru proiectul legislativ privind extrădările, însă un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing a precizat că informațiile potrivit cărora forțe de ordine din China continentală ar urma să fie trimise la Hong Kong sunt false.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele