Proteste | Zborurile de pe Aeroportul Internațional Hong Kong, din nou anulate

60
1 minut de lectură

Aeroportul Internațional Hong Kong a anunțat marți că operațiunile de îmbarcare pentru zborurile cu plecare din oraș au fost suspendate, pentru a doua zi consecutiv, în condițiile în care mii de protestatari antiguvernamentali s-au strâns din nou la aeroport, informează postul BBC News, preluat de Mediafax.

“Operațiunile la terminalele Aeroportului Internațional Hong Kong au fost în mod serios perturbate ca urmare a adunării publice de astăzi”, a transmis administrația aeroportului, adăugând că operațiunile de îmbarcare au fost suspendate începând de la ora locală 16:30 (ora României, 11:30).

Hong Kong-ul, care se bucură de o largă autonomie, este de mai multe luni scena unor ample proteste provocate inițial de un proiect de lege despre care criticii susţin că ar permite extrădarea dizidenţilor politici din Hong Kong pe teritoriul Chinei, dar treptat s-au transformat într-o contestare generală a Guvernului local susţinut de Beijing.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele