Protestele violente au continuat și duminică la Hong Kong

37
2 minute de lectură

Poliția din Hong Kong a fost nevoită să folosească pentru a doua zi la rând gaze lacrimogene în timpul manifestațiilor de duminică din acest teritoriu, informează Reuters, preluat de Mediafax.

De asemenea, forțele de ordine au făcut uz de tunurile cu apă, care nu au mai fost folosite de câțiva ani. Potrivit CNN, un polițist a fost nevoit să tragă un foc de avertisment pentru a evita ca violențele să escaladeze.

Patru polițiști au fost surprinși în timp ce amenințau protestatarii cu armele din dotare după ce aceștia din urmă au încercat să îi agreseze. Mai mulți protestatari au aruncat cu sticle incendiare în forțele de ordine.

Operatorul feroviar MTR a suspendat mai multe trasee în încercarea de a-i împiedica pe protestatari să ajungă în zonele stabilite pentru manifestații.

Mai mulți protestatari au desprins borduri pentru a le folosi ca arme, în timp ce alții au turnat detergent lichid pe străzi pentru a îngreuna accesul polițiștilor. Confruntări între forțele de ordine și protestatari au avut loc în mai multe zone ale teritoriului.

În pofida incidentelor violente, cei mai mulți dintre manifestanți au protestat pașnic.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de aproape trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele