PSD a renunțat la numirea lui Mircea Drăghici la Autoritatea Electorală Permanentă

50
2 minute de lectură

Biroul Politic Național al PSD, întrunit luni la parlament, a renunțat la numirea lui Mircea Drăghici, trezorierul PSD, la conducerea Autorității Electorale Permanente, a anunțat președintele PSD Liviu Dragnea.

În locul lui Drăghici va fi numit președinte actualul secretar general al Autorității Constantin-Florin Mitulețu Buică.

În urmă cu o săptămână, Daniel Barbu și-a dat demisia de la conducerea AEP, anunțând că intenționează să candideze la alegerile europarlamentare din partea ALDE. Demisia lui Barbu a fost forțată de Pro România care a semnalat conflictul de interese dat de participarea lui Barbu la un eveniment pregătitor pentru europarlamentare, organizat de ALDE, partid din care Barbu își dăduse demisia pentru a putea prelua șefia AEP.

Barbu a invocat motive personale pentru demisia intempestivă și a recunoscut că este interesat de un loc în Parlamentul European, dacă ALDE i-l acordă, trecând cu totul sub tăcere existența vreunui conflict de interese.

La scurt timp, întrunit în Comitet Executiv, PSD a decis numirea lui Mircea Drăghici la conducerea Autorității. Legăturile lui Drăghici cu AEP au și o componentă personală, care trec, însă, prin buzunarul de partid. Căsătorit în 2013, el a fost cununat chiar de fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, adică exact cea însărcinată cu verificarea documentelor financiare ale PSD, întocmite de Drăghici. Între timp, Pătru a ajuns cercetată de parchetul anticorupție și trimisă în judecată în două dosare pentru trafic de influență și spălare de bani, iar în celălalt pentru luare de mită. Drăghici este, la rându-i, implicat într-un scandal privind modul în care a folosit subvențiile acordate PSD. Mai multe asociații civice au protestat față de numirea lui Drăghici la AEP în ziua în care în Comitetul Executiv al PSD a decis nominalizarea sa la AEP.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele