Tăriceanu refuză orice audiere în fața Curții Supreme

434
ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
2 minute de lectură

Curtea Supremă a amânat luni judecarea apelului în dosarul în care liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat în primă instanță pentru mărturie mincinoasă.

Tăriceanu a transmis prin avocați că refuză orice audiere a sa de instanță, pentru că nu mai are nimic de adăugat față de ceea ce spus deja la judecarea pe fond a dosarului. Judecătorii i-au transmis, la rându-le, prin avocați, că se poate prezenta la următorul termen, din 25 martie, sau poate depune un înscris în care să consemneze că nu mai vrea să fie audiat.

Pe de altă parte, procurorii DNA au cerut audierea unor martori în dosar, printre care se află și fostul președinte PSD Victor Ponta, acum lider al Pro România, dar și a directorului Evenimentului zilei, Dan Andronic.

Avocatul lui Tăriceanu s-a opus cererii DNA, cerând în schimb să fie trimise adrese la DNA prin care parchetul anticorupție să comunice instanței dacă a fost respectată legea în timpul interceptării clientului său pe parcursul anchetei penale.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului și a fost achitat, în primă instanță, în mai 2018, la completul de trei judecători. Decizia instanței de fond a fost atacată de procurorii DNA, procesul judecându-se acum în apel la completul de cinci judecători. Tăriceanu e acuzat de procurori că, la retrocedarea nelegală a unei suprafețe din pădurea Snagov și Ferma Băneasa, ar fi făcut declarații care contravin adevărului și că, mai mult, ar fi ascuns ceea ce știa pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a celor cercetați pentru retrocedarea nelegală.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele