PSD trece printr-un nou CEX

39
2 minute de lectură

Comitetul Executiv al PSD va avea loc vineri dimineață, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

La ședința CEx de săptămâna trecută, partidul a decis unele schimbări la nivelul conducerii formațiunii, în contextul condamnării lui Liviu Dragnea, informează Mediafax.

Comitetul Executiv de vineri va începe la ora 11.00 și se va desfășura la sediul partidului din Băneasa, potrivit surselor citate. Totodată, liderii PSD se întrunesc miercuri în ședința Biroului Politic Național (BPN), de la ora 12.30, la Parlament.

Printre deciziile luate de social-democrați, la Comitetul Executiv de miercurea trecută, a fost numirea în funcția de președinte executiv a lui Paul Stănescu, iar Rodica Nassar a preluat funcția de secretar general, în locul lui Codrin Ștefănescu. Viorica Dăncilă este președintele interimar al PSD. CEx a mai decis că trebuie menținută guvernarea, iar Gabriela Firea a reluat interima șefia PSD București.

De asemenea, PSD a stabilit în CEx, săptămâna trecută, noile propuneri pentru ministere.

Astfel, pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mînzatu, cu o experiență de 15 ani în domeniul afacerilor și fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu.

În schimb, președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu îl va numi pe Titus Corlățean vicepremier, așa cum a cerut PSD, numindu-l „artizanul catastrofei de la alegerile din 2014”.

Prin urmare, este posibil ca la reuniunea CEx de vineri, social-democrații să discute despre o nouă nominalizare pentru funcția de vicepremier, în contextul anunțului șefului statului.

Referitor la ceilalți trei miniștri propuși de PSD, Klaus Iohannis a declarat, marți la Cotroceni, că va lua o decizie în zilele următoare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele