Publicație pro-Erdogan: Trump şi CIA gândesc diferit? După ce S-400 trec granița, să fim pregătiți

104
4 minute de lectură

Summitul G-20 a trecut bine pentru Turcia. Trump a spus întregii lumi, într-un limbaj pe care să îl înţeleagă oricine, că Turcia are dreptate în privinţa achiziţiei /sistemelor ruseşti/ S-400 şi a transmis mesaje destul de diluate în privinţa unor posibile sancţiuni, scrie Milliyet, preluat de RADOR.

Asta nu înseamnă însă că SUA au pus deoparte ideile murdare pe care le au în cap. Mai ales din punctul de vedere al manipulării CIA, care foloseşte organizaţiile teroriste din Siria şi din nordul Irakului, şi al fratelui său de sânge, MOSSAD. Adică oricât s-ar strădui Trump să adopte o atitudine diferită faţă de abordarea ostilă pe care a afişat-o în ultimele luni, nu există o garanţie în acest sens. În timp ce sistemele S-400 sosesc în Turcia, vedem un Trump care s-a schimbat din nou. Nu are nicio garanţie nici personalul aflat sub Trump, care părea că susţine făţiş escaladarea tensiunilor.

În orice moment, ar putea să fie agreate noi versiuni ale “jocurilor profunde” care există deja. În acest sens, printre cele mai sensibile obiective se află Idlib. Fiindcă aşa cum subliniam în articolele pe care le-am scris anterior, CIA şi MOSSAD – care se folosesc de organizaţiile teroriste radicale din zonă – ar putea să îşi intensifice manipulările pentru a forţa Rusia să se implice în operaţiune… Cu ştiinţa lui Trump sau nu…

De exemplu, un responsabil de rang înalt din domeniul informaţiilor cu care am vorbit ieri spunea că atmosfera optimistă de astăzi legată de rachetele S-400 s-ar putea schimba odată cu intrarea sistemelor în Turcia:

  • “Optimismul de la summitul G-20 ar putea aduce o relaxare a sancţiunilor. Trump ar putea să aleagă unele dintre cele mai uşoare sancţiuni din totalul de 12 articole prevăzute în CAATSA (Legea cu privire la combaterea inamicilor SUA prin sancțiuni) şi să uşureze sancţiunile economice dar pe lângă asta, în Siria continuă tensiunile între SUA şi Turcia. În acest sens, foloseşte şi incită elementele teroriste în sfera geopolitică. Sprijină PYD/PKK (luptători kurzi din Siria – n.red.) iar în zona de securitate nu colaborează cu Turcia. Ar putea agita şi mai mult PKK. Şi ar putea incita organizaţiile radicale la Idlib pentru a determina Rusia să înceapă o operaţiune… Pentru că ramura organizaţiei teroriste Al Qaida pe care noi o numim Tahrir al-Sham, cu o forţă de 40.000-50.000 de persoane, acţionează la ordinul SUA. Majoritatea armelor pe care le deţin sunt de provenienţă americană sau vest-europeană. Din acest motiv, SUA i-au folosit cum au vrut şi tot aşa îi vor folosi. La fel cum au folosit şi ISIS…”
  • “Nu, nu e aşa. Poate că Trump a abordat o atitudine diferită în privinţa S-400 dar asta nu înseamnă că situaţia va fi aşa cum îşi doreşte Turcia. Agenţia de informaţii CIA ar putea face o serie de mutări care să precipite acţiunile Turciei. CIA şi MOSSAD ar putea pune în dificultate Turcia fie direct, fie prin intermediul serviciului de informaţii din Arabia Saudită, folosind Tahrir al-Sham, şi vor încerca să deterioreze relaţiile dintre Turcia şi Rusia”.
  • “Desigur. SUA îşi vor intensifica politica împotriva Turciei folosind CIA şi celelalte elemente, pe toate patru fronturile, Mediterana de est, Siria, nordul Irakului şi NATO. Nici acum nu fac nimic pozitiv dar mai încolo vor lua măsuri mai dure”.
  • Pe scurt, după ce sistemele S-400 trec de graniţa noastră, trebuie să fim pregătiţi de jocurile americanilor. Turcia este conştientă şi îşi plănuieşte mişcările în consecinţă…

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele