Rachetă lansată din Gaza către orașul unde se afla Netanyahu

44
1 minut de lectură

Miercuri, o rachetă lansată din Fâșia Gaza a țintit orașul israelian Ashkelon, unde premierul Benjamin Netanyahu se afla la un eveniment de campanie, ceea ce l-a forțat pe liderul israelian să se îndrepte către un adăpost, informează presa israeliană, citată de Reuters, preluată de Mediafax.

Armata Israeliană a confirmat lansarea rachetei către Ashkelon, oraș aflat la 12 kilometri de granița cu enclava palestiniană, și a adăugat că racheta a fost interceptată de către sistemul antirachetă Iron Dome.

Atacul cu rachetă nu a fost revendicat, însă Reuters subliniază că Jihadul Islamic, aripa armată a grupării islamiste Hamas, care controlează Gaza, a avut confruntări de forță luna trecută cu forțele armate israeliene.

Potrivit presei israeliene, Netanyahu, care se afla la Ashkelon în campanie pentru a continua să conducă partidul Likud, a fost escortat de către gărzile sale de corp de pe scena pe care se afla și a fost transportat ulterior în siguranță la un adăpost al Armatei. Evenimentul a fost reluat la scurt timp.

Acesta este al doilea astfel de incident în care este implicat premierul israelian. În luna septembrie, o apariție publică a acestuia în orașul Ashdod, aflat în apropiere, a fost întreruptă pentru scurt timp după declanșarea sirenelor antirachetă.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele