Radovan Karadzici face apel împotriva sentinței de condamnare pe viață

36
1 minut de lectură

Fostul președinte al Republicii Srpska, Radovan Karadzici (foto), a facut apel ieri împotriva deciziei Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie de condamnare la închisoare pe viață pentru crime de război.

Judecătorii instanței de la Haga vor trebui să decidă dacă vor admite solicitarea lui Karadzici, având în vedere că decizia de condamnare de la 20 martie este definitivă.

Judecătorii Mecanismului Tribunalului Penal Internațional al ONU au decis, la 20 martie, condamnarea la închisoare pe viață a lui Radovan Karadzici.

Karadzici, în vârstă de 73 de ani, a fost condamnat în 2016, de către Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie, la 40 de ani de închisoare, însă a făcut apel. El și-a motivat apelul susținând că a fost condamnat pe baza unor „zvonuri“.

Karadzici a fost președinte al Republicii Srpska (una dintre cele două entități care compun Bosnia și Herțegovina, n.r.) în anii ’90. În motivarea verdictului inițial, instanța internațională a decis că Radovan Karadzici și alți lideri ai vremii au fost responsabili pentru „crimele organizate și sistematice comise împotriva musulmanilor și croaților din Bosnia“.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele