Raed Arafat anunţă suplimentarea rezervelor de măşti şi echipamente de protecţie

46
2 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, sâmbătă, în declarația de presă de la sediul Ministerului de Interne, că în spitalele din România au fost trimise aproximativ 300.000 de măşti.

„La ora 13:00 au fost anunţate cifrele pentru ultimele 24 de ore. Avem 3.613 infectaţi şi 141 decedaţi. Vor fi trimise echipe de sprijin, cum a fost la Arad şi Deva. Venim în sprijinul personalului care lucrează în linia I împotriva acestui virus care tratează pacienţii şi lucrează direct cu pacienţii. Vorbim de echipamente de protecţie. Pompierii au distribuit peste 100.000 de măşti în ţară. Astăzi începem repartiţia a 200.000 de măşti FFP2. Ceea ce înseamnă că vor fi distribuite în ultimele 48 de ore circa 300.000 de mii de măşti FFP.”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a adăugat că în România vor fi aduse circa 100.000 de combinezoane .

„Săptămâna viitoare cu sprjinul MAPN, o aeronavă militară va aduce în ţară 100.000 de combinezoane pentru protecţie în faţa riscurilor de nivel înalt şi care urmează şi ele să fie distribuite.”, a spus sursa citată.

În ceea ce privește ventilatoarele, Raed Arafat a spus că distribuitorii nu își onorează comenzile din diferite motive.

„Am explicat de mai multe ori cum e cu achiziția ventilatoarelor. Noi avem contractate 200 de ventilatoare pentru spitalele din România, dar data de sosire e incertă. Am luat unele măsuri pentru a crește numărul ventilatoarelor imediat. Am mutat 100 de ventilatoare de pe salvări la unitățile spitalicești. Vom continua cu toate celelalte măsuri aplicate până în prezent. ONAC duce negocieri continue cu firmele care fabrică aceste echipamente”, a spus Arafat.

Sâmbătă, a fost dată o nouă ordonanță militară, cea cu numărul 7, de la intrarea României în stare de urgență.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele