Raport despre OZN-uri, în Senatul american

201
1 minut de lectură

Un grup de senatori americani, între care și vicepreședintele Comitetului Senatorial pentru Informații, a primit miercuri un raport clasificat cu privire la o serie de situații în care Armata Statelor Unite a detectat obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri), potrivit unei surse din Congresul de la Washington, citată de CNN.

„Dacă piloți de la (baza aeriană) Oceana sau oriunde altundeva raportează incidente în zbor ce pot afecta antrenamentul sau prezintă un factor de risc, senatorul Warner vrea răspunsuri. Nu contează dacă sunt baloane meteorologice, oameni mici și verzi sau orice altceva. Nu le putem cere piloților noștri să-și riște viața inutil“, a declarat Rachel Cohen, purtătoarea de cuvânt a senatorului democrat de Virginia Mark Warner.

La rândul său, Joseph Gradisher, purtătorul de cuvânt al adjunctului șefului Operațiunilor Navale pentru Război Informațional, a confirmat și el joi existența raportului.

„Oficiali din cadrul Forțelor Navale s-au întâlnit miercuri cu senatori și congresmani pentru a le oferi informații clasificate cu privire la eforturile pentru a înțelege și identifica aceste amenințări la adresa siguranței și a securității aviatorilor noștri“, a spus Gradisher.

„Oficialii Marinei Militare vor continua să-i informeze pe legislatorii interesați de acest subiect. Având în vedere natura secretă a acestor discuții, nu vom face comentarii specifice cu privire la informațiile furnizate în aceste rapoarte“, a precizat sursa citată.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele