Raport Mueller: Trump „nu a conspirat“ cu Rusia!

62
2 minute de lectură

Președintele american Donald Trump „nu a conspirat“ cu Rusia în timpul campaniei electorale din 2016, se arată în raportul procurorului special Robert Mueller, prezentat vineri procurorului general William Barr, relataeză BBC.

De asemenea, rezumatul raportului procurorului special publicat duminică „nu a prezentat nici o concluzie“ cu privire la existența oricărei obstrucționări a justiției.

„Deși acest raport nu concluzionează că președintele a săvârșit o infracțiune, nu îl exonerează“, se arată în document.

„Ancheta specială a procurorului Mueller nu a constatat că Donald Trump sau oricine a fost asociat cu ea a conspirat sau a coordonat cu Rusia în eforturile sale de a influența alegerile prezidențiale din 2016 din SUA“, se arată în scrisoarea de patru pagini trimisă Congresului Statelor Unite.

Barr și adjunctul procurorului general, Rod Rosenstein, au decis că probele nu sunt „suficiente“ pentru a susține urmărirea penală a președintelui pentru obstrucționarea justiției. „Deși acest raport nu concluzionează că Președintele a săvârșit o infracţiune, el nu îl exonerează“, spune Barr, citându-l pe Mueller.

De asemenea, Echipa lui Mueller nu intenționează să emită noi acuzații.

Biroul procurorului Mueller a făcut un efort masiv prin intermediul sistemului judecătoresc și prin intervievarea martorilor pentru a ajunge la aceste concluzii. În total, echipa lui Mueller a intervievat aproximativ 500 de martori și a obținut peste 3.500 de citații și mandate de diferite tipuri – majoritatea au fost citații – și 13 cereri către guverne străine pentru a obţine dovezi.

Departamentul de Justiție a anunțat vineri că Mueller și-a încheiat investigația după ce a acuzat 34 de persoane, inclusiv agenți ruși și foști aliați cheie ai lui Trump, precum președintele său de campanie, Paul Manafort, fostul consilier în materie de securitate națională Mike Flynn și avocatul personal Michael Cohen .

Cu toate acestea, niciuna dintre aceste acuzații nu a fost direct legată de o presupusă colaborare între Trump și Moscova în timpul campaniei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele