Turcia va cere intervenția ONU în ceea ce privește statutul Înălțimilor Golan

127
1 minut de lectură

Administrația de la Ankara va discuta cu reprezentanții Organizației Națiunilor Unite (ONU) în ceea ce privește dorința Statelor Unite de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, a transmis președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, relatează Mediafax.

Într-un interviu pentru televiziunea turcă TGRRT Haber, Erdogan a anunțat că decizia președintelui american, Donald Trump, este un „cadou“ pentru premierul israelian, Benjamin Netanyahu, înaintea alegerilor din Israel.

Președintele turc a transmis vineri că nu poate accepta legitimizarea ocupării Înălțimilor Golan.

Liderul de la Casa Albă urmează să semneze astăzi decretul de recunoaștere a suveranității Israelului asupra Înălțimilor Golan, în cadrul vizitei premierului Benjamin Netanyahu la Washington, a transmis ministrul de Externe al Israelului.

Trump a declarat joi că este timpul să sprijine suveranitatea israeliană asupra Înălțimilor Golan, teritoriu sirian ocupat de Israel în urma războiului din Orientul Mijlociu din 1967.

Rusia, Turcia, Siria și Uniunea Europeană și-au exprimat dezacordul cu privire la declarațiile președintelui american. Organizația Națiunilor Unite consideră Înălțimile Golan teritoriu ocupat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele