Ratingul de țară al României, reconfirmat de agenția japoneză JCRA

91
1 minut de lectură

Agenția de rating japoneză JCRA a anunțat reconfirmarea rating-ului de țară acordat României (BBB/BBB+), pentru datoria pe termen lung în valută, respectiv în monedă locală, cu menținerea perspectivei stabile, anunță un comunicat de presă al Ministerului Fiannțelor Publice.

Situația economică relativ stabilă a României și nivelul redus al datoriei publice sunt principalii factori care contribuie la confirmarea ratingului de țară.

Pentru anii 2019 și 2020 agenția prognozează o creștere economică la un nivel de aproximativ 3%, pe fondul încetinirii creșterii în Uniunea Europeană, principalul partener comercial al României, dar estimează o revigorare a investițiilor în contextul creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene.

În același timp, agenția subliniază eforturile și angajamentul ferm al României de a menține deficitul bugetar pe termen mediu sub nivelul de 3%.

”De asemenea, sunt subliniate progresele înregistrate de sistemul bancar, atât în ceea ce privește îmbunătățirea profitabilității, cât și în privința reducerii nivelurilor împrumuturilor neperformante și a celor în valută,” se menționează în counicatul MFP.

Deși s-a înregistrat o creștere a deficitului de cont curent la 4,5% din PIB în anul 2018, agenția subliniază că finanțarea acestuia s-a realizat prin fluxurile stabile de capital, preponderent prin investiții străine directe și fonduri europene.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele