Reacția Emiliei Șercan după perchezițiile de la șefii Academiei de Poliție: Acel ofițer a fost doar executant

368
Emilia Sercan Sursa: Facebook
2 minute de lectură

Jurnalista Emilia Șercan a declarat, în contextul perchezițiilor DNA la locuința conducerii Academiei de Poliție în dosarul privind amenințarea sa, că autorii morali ai șantajului ar putea fi, de fapt, alte persoane și nu tânărul ofițer de poliție care i-a trimis mesajele.

„Eu am spus încă din primul moment în care am aflat că acel ofițer a fost dus la audieri, având în vedere că el este foarte tânăr, abia a terminat facultatea în urmă cu un an de zile și lucrează în Academia de Poliție, fără să aibă legătură cu zona de doctorate, am spus de atunci că nu poate să fie decât un simplu executant și că autorii morali sunt cu totul și cu totul alte persoane. Este posibil să aflăm că cei care au „comandat” amenințările cu moartea la adresa mea sunt cu totul alte persoane, iar acel ofițer a fost doar un executant”, a declarat Emilia Șercan, la Digi24, potrivit Mediafax.

Precizările vin după ce procurorii DNA efectuează, joi, mai multe percheziții, în dosarul privind amenințarea jurnalistei Emilia Șercan, la domiciliul rectorului Academiei de Poliție, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Sunt percheziții și la locuințele mai multor ofițeri.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi l-au plasat sub control judiciar în luna aprilie pe ofiţerul de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Gheorghe Adrian Bărbulescu, cel care ar fi ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan.

Potrivit ordonanţei procurorilor, în data de 15 aprilie, ofiţerul de la Academia de Poliţie ar fi transmis jurnalistei Emilia Şercan, pe numărul personal, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul şcolii doctorale a Academiei de Poliţie A.I. Cuza, au obţinut titlul de doctor.

„Inculpatul a ameninţat-o pe jurnalistă că, că în caz contrar, aceasta va suferi acte de violenţă şi îi va fi suprimată viaţa”, arată procurorii DNA.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele