Reacția lui Trump legat de informațiile că ar fi fost spionat de către Israel

44
1 minut de lectură
Donald Trump Sursa: Facebook

Președintele Donald Trump a declarat că nu crede că Israelul spionează Statele Unite, după ce presa americană a relatat că Israelul ar fi fost implicat în instalarea unor dispozitive de spionaj în apropierea Casei Albe și în alte zone din Washington, relatează postul Fox News, citat de Mediafax.

Potrivit unui material publicat de Politico, în care sunt citați trei foști oficiali americani de rang înalt, serviciile secrete israeliene s-ar fi aflat în spatele instalării acestor dispozitive de supraveghere în apropierea Casei Albe, dar și în alte zone „sensibile” ale capitalei SUA, Washington.

„Nu cred asta. Nu cred că israelienii ne spionează”, le-a spus Donald Trump reporterilor de la Casa Albă. „Îmi vine greu să cred”, a adăugat liderul american.

În sprijinul părerii sale, Donald Trump a evocat și faptul că Administrația sa are relații excelente cu Israelul, menționând în mod special recenta recunoaștere a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

„Orice este posibil, dar nu cred”, a completat liderul de la Casa Albă.

Guvernul israelian a catalogat informațiile vehiculate de presa americană ca fiind „o minciună sfruntată”. „Există un angajament vechi și o directivă a Guvernului israelian care interzic orice operațiune de spionaj în Statele Unite”, au informat autoritățile israeliene.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele