Reacție de la Phenian: Liderul de la Seul, “un om nerușinat”

33
2 minute de lectură

Coreea de Nord, care a efectuat vineri un nou test cu rachete, a critcat dur un discurs al președintelui sud-coreean Moon Jae-in și a respins categoric posibilitatea continuării discuțiilor de pace cu Seulul, în contextul derulării exercițiilor militare comune Coreea de Sud-SUA, informează Mediafax.

Într-un discurs rostit cu ocazia aniversării eliberării Coreei de sub stăpânirea niponă, președintele Moon Jae-in și-a exprimat speranța că până în anul 2045 se va realiza unificarea Peninsulei Coreea.

Liderul de la Seul a mai afirmat că obiectivul denuclearizării Penisnuliei Coreea este în acest moment “în cel mai critic punct de cotitură”, pe fondul impasului discuțiilor între cele două Corei.

“O nouă Peninsulă Coreeană, una care va genera pace și prosperitate pentru ea însăși, Asia de Est și întreaga lume, ne așteaptă”, a mai afirmat președintele sud-coreean.

Dar, la câteva ore după discursului liderului de la Seul, Coreea de Nord a contestat semnificația dialogului în condițiile în care “chiar în acest moment, Coreea de Sud continuă exercițiile militare comune, iar să vorbească despre o economie pașnică ori un regim pașnic, nu are niciun drept”.

“Chiar ne întrebăm dacă gândirea sa este logică atunci când menționează discuțiile dintre Nord și Sud în timp ce efectuează scenarii de război care prevăd distrugerea majorității forțelor noastre armate în 90 de zile”, se mai afirmă în comunicatul dat publicității de regimul de la Phenian.

Mai mult, Coreea de Nord îl cataloghează pe Moon Jae-in drept “un om nerușinat”.

Coreea de Nord a lansat vineri dimineață două proiectile neidentificate, probabil rachete balistice, de pe coasta de est, care s-au prăbușit în mare, a anunțat armata sud-coreeană.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele