Reacții după eșecul moțiunii. Tăriceanu, ironic: E greu, băieți, fără liste suplimentare?

427
2 minute de lectură

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a postat, marți, un mesaj ironic după ce moțiunea de cenzură a Opoziției a fost respinsă, întrebând retoric „E greu, băieți, fără liste suplimentare? E greu!”, transmite Mediafax.

„Moțiunea de cenzură a căzut! E greu, băieți, fără liste suplimentare? E greu!”, a fost mesajul postat de Călin Popescu Tăriceanu, pe Twitter.

„A fost cea mai strânsă moțiune”

Marcel Ciolacu a declarat, marți, după ce moțiunea de cenzură a fost respinsă, că acum Guvernul și Viorica Dăncilă trebuie să dea dovadă de mai multă transparență. Președintele Camerei Deputaților a precizat că este nevoie de o remaniere guvernamentală sau chiar de o restructurare.

„Moțiunea nu a reușit. Din punctul meu de vedere a fost o șansă unică pentru opoziție pentru că au reușit să se strângă toți. A fost cea mai strânsă moțiune, dar să ținem cont de voturile lejere față de așteptările opoziției. Eu recunosc în continuare greșelile făcute și sper să nu le mai facem. Aș enumera începând cu schimbarea Guvernului Grindeanu, schimbarea Guvernului Tudose. Ar fi fost total anormală acum schimbarea Guvernului Dăncilă. Din punctul meu de vedere acum întreaga responsabilitate se mută la Guvern, la doamna prim-ministru, care trebuie să arate, prin Guvernul condus de dânsa, mult mai multă transparență, credibilitate și profesionalism”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, la Parlament, informează Mediafax.

Este nevoie de remaniere?

Întrebat dacă este nevoie de o remnaniere, Marcel Ciolacu a răspuns: „ Eu consider că da. Chiar mai mult, consider că este nevoie de o responsabilitate”.

Deputatul PSD a spus că ar fi de acord și cu o restructurare a Guvernului.De asemenea, Marcel Ciolacu a afirmat că poziția Vioricăi Dăncilă, a PSD și a ALDE s-a întărit acum, odată cu respingerea moțiunii de cenzură.

Camera Deputaților și Senatul au respins, marți, în plenul reunit, moțiunea de cenzură depusă de partidele de opoziție pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Au fost 202 voturi pentru și 7 abțineri, potrivit unor surse politice. Ca să fi trecut moțiunea erau necesare 233 de voturi.

La o numărătoare reluată au fost exprimate 200 voturi „pentru”, 7 „împotriva” și 3 abțineri.

Prin urmare, din numărul total de parlamentari care este 465, au fost prezenți 350. Au fost exprimate 210 voturi dintre care voturi pentru 200, voturi contra 7, abțineri 3.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele