Reacții dure la Teheran, după doborârea dronei americane: „Avertizăm că vor exista consecințe”

14
1 minut de lectură

Ministerul de Externe al Iranului a condamnat dur „încălcarea spațiului aerian” comisă de o dronă ce aparținea armatei Statelor Unite și a avertizat că vor exista consecințe în urma acțiunilor „provocatoare” ale Statelor Unite, relatează Reuters.

„Asemenea încălcări ale spațiului aerian sunt condamnate dur. Avertizăm că vor exista consecințe în urma acestor acțiuni provocatoare și ilegale”, a declarat Abbas Mousavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe.

Gardienii Revoluției din Iran au doborât o dronă „de spionaj” a Statelor Unite, care zbura în zona provinciei Hormozgan, situată în sudul Iranului. Drona Triton, fabricată de compania Northrop Grunmman, are o autonomie de zbor de peste 24 de ore și poate atinge o altitudine de peste 16 kilometri.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele