SUA vs. Iran | Mesajul scurt și îngrijorător postat de Donald Trump

273
2 minute de lectură

UPDATE Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a postat un mesaj scurt pe Twitter, trezind îngrijorări privind escaladarea militară a tensiunilor dintre Washington și Teheran. „Iran a comis o mare greșeală”, a scris sec președintele american pe rețeaua de socializare.

CITIȚI ȘI: Putin: Un atac asupra Iranului ar avea consecințe „triste” și „catastrofale”

ACTUALIZARE O dronă a Armatei Statelor Unite a fost doborâtă în spațiul aerian al Iranului, în zona Strâmtorii Ormuz, de către o rachetă iraniană, a declarat o sursă din cadrul armatei SUA pentru Reuters, preluată de Mediafax.

Oficialul a transmis că drona MQ-4C Triton aparținea Marinei Statelor Unite, dar nu a oferit mai multe detalii.

Știrea inițială. Gardienii Revoluției din Iran au transmis joi că au doborât o dronă „de spionaj” a Statelor Unite, care zbura în zona provinciei Hormozgan, situată în sudul Iranului, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

„A fost doborâtă în momentul în care a intrat în spațiul aerian iranian, în apropierea districtului Kouhmobarak din sudul țării”, se menționează într-un comunicat publicat pe site-ul Gardienilor Revoluției.

Coform agenției de presă iraniene IRNA, modelul dronei era RQ-4 Global Hawk.

Incidentul de joi vine la o zi după ce Pentagonul a anunțat că va trimie 1.000 de militari suplimentari în regiune, în contextul tensiunilor dintre SUA și Iran.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Citiți și: Parisul și Berlinul fac eforturi pentru evitarea războiului dintre SUA și Iran

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele