Recomandările magistraților pentru avocați pe perioada protestului pentru pensii speciale

179
2 minute de lectură

Decanul Baroului București recomandă avocaților ca, în scopul protejării intereselor justițiabililor, să se prezinte la ședintele de judecată în cauzele  în care sunt angajați sau desemnați. Protestul magistraților nu trebuie să drepturile și obligațiile părților din contractele de asistență juridică, se arată într-un comunicat al Baroului București.

„Recomandarea reprezentantilor instantelor fata de avocati este ca acestia sa se prezinte la sala, fie si numai pentru a li se comunica termenele care vor fi acordate, in masura in care nu se decide, de catre titularii de complet, ca este necesara judecata intr-o anume cauza”, se arată în document.

Pe perioada protestului, prin întreruperea activității, se vor soluționa numai cauzele urgente. Aprecierea caracterului urgent al cauzei aparține  conducerii completului de judecată, în conformitate cu prevederile legii și natura ori stadiul cauzei.

Protestul magistraților se va încheia doar atunci când Parlamentul și Guvernul vor anunța că renunță la demersul de eliminare a pensiilor speciale.

Grefierii se raliază protestului și își vor suspenda activitatea timp de două ore pe zi, între 10.00 și 12.00, iar de luni intră în grevă. Potrivit sindicatelor grefierilor, care reprezintă aproximativ 6 000 de membri, bugetul nu este afectat dacă se păstrează pensiile speciale.

Ei spun că anul trecut erau 1800 de grefieri pensionați care beneficiau de pensia de serviciu. „Să înţelegem că aceşti 1800 de pensionari căpuşează atât de mult bugetul statului prin pensiile de serviciu de care beneficiază şi e absolut necesar să le tăiaţi, în raport de cele peste 100 de mii pe care le păstraţi?”, susțin sindicaliștii.

Începând de luni, 27 ianuarie, activitatea tuturor instanțelor din țară va fi blocată.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele