Regele Thailandei s-a căsătorit cu o membră a gărzilor regale

128
1 minut de lectură

Regele Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun al Thailandei s-a căsătorit cu adjuncta șefului gărzilor regale, generalul Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya, declarând-o regină cu doar câteva zile înaintea încoronării.

Un comunicat al Casei Regale a anunțat că monarhul în vârstă de 66 de ani „a decis să o promoveze pe Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya, consoarta regală, la rangul de Regina Suthida, ea având astfel titlu regal și statutul de membră a familiei regale“.

Potrivit comunicatului citat de CNN, regele „a avut o ceremonie regală de căsătorie cu Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya, în conformitate cu legera și tradițiile regale“.

Cuplul s-a căsătorit oficial la 1 mai, în sala tronului din Palatul Dusit din Bangkok.

Vajiralongkorn a preluat tronul ca urmare a decesului tatălui său în 2016, devenind Regele Rama X. El este al zecelea membru al dinastiei Chakri, care a condus Thailanda începând cu înscăunarea lui Rama I, în 1782.

Încoronarea va avea loc sâmbătă, iar celebrările vor continua până luni.

Este a patra căsătorie a lui Vajiralongkorn, care are două fiice și cinci fii, dintre care doar unul este recunoscut ca prinț.

Regina Suthida a lucrat ani de zile pentru Casa Regală. În 2016, Vajiralongkorn a promovat-o la rangul de general iar un an mai târziu a numit-o adjunct al șefului Comandamentului Gărzii Regale.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele