Remus Rădoi acuză șefi din Poliția Caracal că puneau în gardă infractorii

834
4 minute de lectură

Șefii Poliției Caracal anunțau infractorii înainte de intervenții, a acuzat, marți, Remus Rădoi, omul de afaceri care a fost sunat de adjunctul Poliției Olt în seara în care a fost căutată Alexandra Măceșanu, după ce fata a apelat de trei ori la 112 pentru a fi salvată, informează Mediafax.

Remus Rădoi trebuia să fie audiat marți la sediul Poliției Caracal, iar la intrare el a spus că va vorbi despre modul în care șefi din Poliția Caracal anunțau infractorii înainte de a descinde într-un dosar. Audierea a fost însă amânată.

„Am lăsat și un memoriu care a fost direcționat către DGIPI. Adică l-am lăsat la DGIPI pentru a investiga dacă datele oferite de mine se verifică. L-am dus la DGIPI, care a trimis un comunicat înapoi către MAI prin care spune că ceea ce eu arătam este adevărat. Arătam că în cadrul acelui dosar în care a fost anchetat grupul infracțional au fost niște nereguli, de la faptul că nu au existat interceptări așa cum trebuia, pe o perioadă bună de timp, la faptul că s-a omis sau nu s-au audiat anumite victime sau faptul că s-au audiat în aceeași clădire cu infractorii sau faptul că cu o săptămână înainte infractorii știau că va urma percheziția sau faptul că unii dintre infractori au afirmat că au legătură directă în DIICOT și dovada clară că a sunat și un lucrător în DIICOT, care l-a informat că e în dosar și va urma și o percheziție”, a declarat Remus Rădoi, care are afaceri în domeniul pazei în Caracal.

Acesta a mai spus că procurorul i-a spus că sunt probe suficiente în dosarul în care el a oferit informații și că urmează 10 arestări, fără ca acest lucru să se mai întâmple.

„(Am mai arătat – n.r.) faptul că domnul procuror mi-a spus că există probe suficiente și vor fi arestate 10 persoane și nu s-a mai întâmplat, dar și faptul că în urma informării mele cu privire la acest clan, respectiv a informării conducerii Poliției Caracal, conducerea Poliției Caracal a sunat pe liderul grupării și l-a informat mot-a-mot, reproducându-i toate cuvintele despre ceea ce eu spusesem. Adjunctul Poliției Caracal a fost informat de mine telefonic și apoi fizic față în față despre faptul că gruparea este într-un local având asupra lor tot felul de arme albe și urma să descindă în local. Am informat despre asta și am cerut măsuri pentru a-i surprinde și rezultatul a fost acela că șeful clanului a fost sunat și i s-a spus că o să vină și o să descindă acolo. Șeful clanului m-a sunat pe mine și mi-a spus că sunt un prost că tot ceea ce fac ajunge mai devreme sau mai târziu la ei și că mai bine aș face ca în seara respectivă să trimit paza acasă și să îi las”, a afirmat Remus Rădoi.

Context

Remus Rădoi a fost solicitat, după apelurile la 112 ale Alexandrei, care şi-a anunţat răpirea, să ajute Poliţia cu informaţii despre o maşină. Cererea a fost făcută de adjunctul IPJ Olt de la acea vreme, Nicolae Alexe.

Cazul Alexandra a scos la iveală faptul că ajutorul oferit de Remus Rădoi nu a fost o excepţie şi că au mai fost şi alte dosare.

El i-ar fi reproşat chiar şefului adjunct de la IPJ Olt că a fost prea blând cu rivalul său, Nicuşor Oacă, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

Firmele controlate de Remus Rădoi, cel care a fost chemat să ajute Poliţia în cazul crimelor din Caracal, derulează contracte bănoase cu instituţiile statului. Acesta spune că toate contractele sunt „perfect legale”, obţinute prin licitaţie şi că „ne facem datoria mai bine decât Poliţia”.

În urma eșecului privind intervenția în cazul Alexandrei Măceșanu, s-a dispus înlocuirea șefilor Poliției județului Olt și ai Poliției orașului Caracal.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele