Rezistenţa anticomunistă, radiografii ale ficţiunii şi realităţii sau locuri literare bucureștene, între lansările ultimei zile la Gaudeamus 2019

21
2 minute de lectură

La ora 13.00, Editura RAO prezintă ”Noua ordine mondială de la Primăvara arabă la Brexit”, de Alexandru Grumaz. În faţa publicului sunt invitaţi Cristian Diaconescu, în calitate de fost ministru de Externe al României, Ion M.Ioniţă, redactor şef al revistei Historia şi Nicolae Brânzea, director general adjunct al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi.

O carte-eveniment anunţă editura Polirom pentru prezentarea programată la ora 13.30. ”Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveşti ale femeilor refugiate din toată lumea”, de Malala Yousafzi şi Liz Welch, este lansată de Fatma Yilmaz şi Alina Isac Alak într-o întâlnire moderată de Dan Croitoru.

Editura Ars Docendi, a Universităţii din Bucureşti lansează în intervalul orar 15.00-16.00, în spaţiul ”Mircea Nedelciu”, volumele ”Rezistenţa anticomunistă de la Nucşoara. Portrete de familii”, de Ioana-Raluca Voicu-Arnăuţoiu, ”Scrisori din Câmpulung. Constantin Noica-Gheorghe Staicu”, ediţie de Ioan Crăciun, ”Nevoia de a reveni. Ceva despre viitor, fără pierderea valorilor”, de Dragoş Vaida. Invitaţi sunt Ioana-Raluca Voicu-Arnăuţoiu şi Ioan Crăciun.

A XXVI-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus Radio România din Bucureşti se desfăşoară sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Peste 8.000 mp de standuri care găzduiesc sute de mii de titluri şi aproape 900 de evenimente, lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe şi dezbateri cu teme ce acoperă un spaţiu vast, de la ficţiune şi suspans până la gastronomie şi poezie, îi aşteaptă pe cei care vor trece pragul târgului de miercuri până duminică.

Ca şi la ediţiile precedente, numeroase categorii de publicau accesul gratuit: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial/educaţional, membrii uniunilor de scriitori, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupuri organizate. Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele