Premieră pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale

67
2 minute de lectură

Prezenţa la vot la ora 11.00 o depăşeşte în premieră pe cea de la turul 1. Aceasta a fost de 11,39%, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, comparativ cu primul tur, când la aceeaşi oră, prezenţa a fost de 11,08%. Au votat peste 2 milioane de români. În mediul urban au votat 1.227.392 de persoane, iar în mediul rural 893.053 de persoane. 10.00.

Potrivit datelor oficiale oferite de Biroul Electoral Central, prezenţa la vot la ora 10.00 a fost cea mai mare în: Teleorman (9,42%), Olt (8,95%), Ilfov (8,88%). Judeţele codaşe sunt Harghita (2,65%), Covasna (3%), Suceava (5%). În Bucureşti, prezenţa la vot la ora 10.00 a fost de 6,04%.

Prezenţa la vot la ora 09.00 este de 3,35 %, mai mică decât în primul tur al prezidenţialelor

Votarea în ţară are loc pe 24 noiembrie 2019 între orele 7:00 şi 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare.

În ţară, cetăţenii votează la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa, iar în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială, pot vota la orice secţie de votare, pe liste suplimentare.

Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale 2019 are loc în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale şi pe baza aceloraşi liste de alegători ca în primul primul tur.

Pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, din ţară, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua votării, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea “VOTAT”, buletine de vot şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea.

Secţia de care aparţineţi o găsiţi pe site-ul registrulelectoral.ro. Dacă sunteţi plecaţi, puteţi vota pe listele suplimentare, oriunde vă aflaţi. 

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele