Rezultatele de la simularea evaluării la clasa a VIII-a, “teribil de nemulţumitoare”

42

Simularea, la care au participat elevi de clasa a VII-a şi a VIII – a, a avut rezultate nemulţumitoare, având în vedere că au promovat doar 52% dintre copiii care au susținut testele, a declarat ministrul Educației Ecaterina Andronescu.

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele de evaluare de la clasa a VIII-a, sigur cei de la clasa a VII-a mai au un an de zile, au promovat 52%, ceea ce mie mi se pare că e nemulţumitor și când spun că au promovat spun că au luat note mai mari de 5. Anul trecut, procentul a fost comparabil. Și rezultatele de la evaluarea de la clasa a opta au fost teribil de nemulţumitoare, deci e un semnal de alarmă pe care nu vreau să-l țin ascuns, vreau să vorbim public despre acest semnal de alarmă pentru că mai este timp să remediem lacunele pe care le-a înregistrat fiecare elev”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

În ceea ce priveşte rezultatele de la clasa a VII-a, 60% dintre cei are au luat note peste 5, au luat, de fapt, note între 5 şi 7: „ Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici”, a spus Andronescu, citată de Mediafax.

Ministrul a adăugat că sunt 11 copii care au luat nota 10.

Ecaterina Andronescu a precizat că rezultatele au fost mai bune la limba și literatura română decât la matematică: „Rezultatele sunt și mai proaste la clasa a VII-a, doar 35-36% dintre elevi au luat peste 5 la matematică și atunci sigur că de aici strigătul meu e o rugăciune către profeosorii de matematică să încerce, prin cursurile acestea remediale să completeze lacunele pe care le-au înregistrat elevii la aceste simulări”, a mai spus ministrul.

Rezultatele cele mai bune sunt în Bucureşti – 70% promovabilitate – şi în judeţele care mereu obţin rezultate bune, a completat Andronescu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele