România se află pe locul trei în topul ţărilor europene cu cel mai mare excedent comercial cu Africa

27
1 minut de lectură
Foto: Wikimedia

Uniunea Europeană este cel mai mare partener al Africii în ceea ce privește comerțul cu mărfuri, înaintea Chinei, Indiei, Statelor Unite și Emiratelor Arabe, arată datele publicate, luni, de Eurostat, citat de MEDIAFAX.

Din 2015, UE a înregistrat un surplus al balanței comerciale cu Africa, care a ajuns la 28 miliarde de euro în 2016.

Cu toate acestea, din cauza creşterii importurilor din Africa acest surplus a scăzut la 18 miliarde euro în 2017, pentru ca în 2018 să se reducă la doar un miliard de euro.

În 2018, 23 de state membre ale Uniunii Europene înregistrau un excedent al balanţei comerciale de pe urma schimburilor cu Africa, cele mai mari valori pozitive fiind înregistrate în Belgia (3,8 miliarde euro), Germania (3,7 miliarde euro) şi România (peste 1,7 miliarde euro).

În schimb, cinci state membre UE au înregistrat un deficit al balanţei comerciale pe relaţia cu Africa, anul trecut, cele mai mari valori negative fiind înregistrate Suedia (23 milioane de euro), Slovenia (171 milioane de euro), Italia (patru miliarde de euro), Marea Britanie (şapte miliarde de euro) şi Spania (nouă miliarde de euro).

Anul trecut, exporturile UE spre Africa s-au situat la 152 miliarde euro în timp ce importurile s-au ridicat la 151 miliarde euro.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele