General american: Rusia vrea o nouă „cortină de fier” care să treacă prin Marea Neagră

202
1 minut de lectură
Sursă: Captură video

Rusia încearcă să ridice o nouă „cortină de fier”, care trece prin Marea Neagră, cu România, Turcia, Bulgaria, pe de o parte, şi cu Georgia, Ucraina şi Republica Moldova, pe de altă parte, pentru a-şi putea folosi forţa împotriva ţărilor care nu fac parte din Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic (NATO), a declarat generalul în rezervă american Ben Hodges, care între 2014 şi 2017 a fost comandant al Forţelor terestre americane în Europa (USAREUR), într-un interviu acordat duminică publicaţiei ucrainene Segodnia, citat de AGERPRES.

De aceea, în opinia sa, este necesar ca NATO să-şi sporească prezenţa în Marea Neagră pentru ca ea să dispună de mai multe posibilităţi de a asigura libertatea de navigaţie, de a proteja Alianţa, precum şi de a descuraja Rusia de la acţiuni agresive împotriva „partenerilor noştri”.

În acest interviu, generalul american şi-a exprimat preocuparea faţă de situaţia legată de Odesa. „Ceea ce a făcut Rusia în Crimeea s-ar putea extinde şi în Odesa” (sud-vestul Ucrainei), a spus el.

Citiți materialul integral pe AGERPRES

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele