Iranul anunță eliberarea unui petrolier britanic

18
1 minut de lectură
Sursă foto: https://twitter.com/hassanrouhani

Oficialii iranieni au informat luni că petrolierul britanic Stena Impero, sechestrat de Gardienii Revoluției la data de 19 iulie, este “liber să plece”, relatează site-ul postului CNN, citat de MEDIAFAX.

Anunțul a fost făcut cu o zi înainte ca premierul britanic Boris Johnson să aibă o întrevedere cu președintele iranian Hassan Rouhani pe marginea reuniunii Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Gardienii Revoluției din Iran au sechestrat, în data de 19 iulie, petrolierul britanic Stena Impero la două săptămâni după ce Marea Britanie a ordonat sechestrarea unui petrolier iranian în Gibraltar. Petrolierul iranian Grace 1, redenumit ulterior Adrian Darya 1, a fost eliberat în data de 15 august.

În acest context, Marea Britanie a anunţat trimiterea de nave militare în zona Golfului Persic, pentru escortarea tuturor vaselor sub pavilion britanic, în contextul tensiunilor cu Iranul, care a capturat un petrolier britanic ca reacţie la o măsură similară adoptată de Londra. Marea Britanie a anunţat că va încerca să creeze o misiune europeană de protecţie maritimă pentru a asigura tranzitul navelor prin Golful Persic.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele