Rusia a testat o rachetă hipersonică în largul Crimeei

122
2 minute de lectură
Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Joi, Rusia a testat o rachetă hipersonică în Marea Neagră, în largul regiunii Crimeea, în cadrul unui exerciţiu la care a asistat preşedintele Vladimir Putin, informează Mediafax.

La exerciţiu au participat aproximativ 30 de nave ale Flotei ruse a Mării Negre şi ale Flotei Nordului, inclusiv crucişătorul Mareşal Ustinov, un submarin şi peste 40 de avioane militare.

În cadrul manevrelor navale au fost lansate rachete de croazieră Kalibr şi rachete hipersonice Kinzhal, informează agenţiile de presă Tass şi Reuters.

„Exerciţiile militare au fost un succes”, a declarat amiralul Nikolai Ievmenov, comandantul Forţelor Navale ruse.

Rachetele Kinzhal au fost lansate de avioane multirol MIG-31K, iar rachetele Kalibr de la bordul fregatei Amiral Grigorovici şi al submarinului Kolpino.

Rusia este singura naţiune care are rachete hipersonice, a anunţat la sfârşitul anului 2019 preşedintele Vladimir Putin, avertizând că armata rusă poate distruge orice sistem antibalistic existent sau care poate fi instalat de Statele Unite în Europa ori în altă zonă a lumii.

Prima unitate dotată cu rachete hipersonice Avangard a devenit operaţională în decembrie 2019, iar rachetele hipersonice Kinzhal, lansate din avioane MIG-31, sunt în dotarea armatei ruse din 2018. Vladimir Putin a subliniat că rachetele Avangard depăşesc de cel puţin 20 de ori viteza sunetului, iar cele Kinzhal de zece ori, putând transporta focoase convenţionale ori nucleare.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele