Rusia declasifică informații ale KGB despre “tovarășul Putin”

71
1 minut de lectură

KGB-ul îl caracteriza pe Vladimir Putin, actualul președinte rus, provenit din serviciile sovietice secrete drept “conştiincios şi disciplinat”, conform unei fişe de cadre declasificate şi prezentate la o expoziţie la Sankt Petersburg, relatează joi AFP, citat de Agerpres.

“Tovarăşul Putin îşi perfecţionează constant cunoştinţele ideologice şi politice. Participă activ la programele de formare ale partidului” comunist, se arată în documentul publicat joi de presa rusă.

Această fişă de evaluare, redactată la sfârşitul anilor ’70 sau începutul anilor ’80, se numără printre documentele declasificate prezentat la o expoziţie deschisă până pe 20 de decembrie la Arhivele guvernamentale pentru documente istorice şi politice de la Sankt Petersburg.

Conform documentului, tânărul Putin, “care face parte din tineretul comunist din anul 1975”, a primit “felicitări din partea şefilor” KGB “pentru buna organizare a muncii sale şi rezultatele obţinute”.

Documentul imprimat la maşina de scris provine din arhiva partidului comunist local. El menţionează de asemenea succesele sportive ale lui Vladimir Putin, care a câştigat în anul 1976 un campionat de judo la Leningrad, numele oraşului Sankt Petersburg în perioada sovietică, mai relatează Agerpres.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele