Santiago de Chile. Decideți dv. dacă înseamnă aventură, cultură sau destinație de vis!

35
7 minute de lectură

Când vine vorba despre călătorii, întâlnesc tot felul de oameni cu gusturi dintre cele mai variate. Deși cei mai mulți își aleg destinația de vacanță cumva la limita dintre relaxare, liniște, cultură și aventură, destinația în sine trebuie să fie cât mai ofertantă, și asta pentru că întotdeauna este loc de ceva nou de descoperit. 

Dar ce te faci când destinația înglobează toate cele enumerate mai sus și ceva în plus? Cum ar fi un loc exotic, unde poți în egală măsură să te plimbi și să descoperi locuri dintre cele mai ascunse și, la o distanță de nici două ore de mers cu mașina, să găsești o plajă spectaculoasă, restaurante și hoteluri dintre cele mai elegante, care să facă din vacanța ta una de mare excepție.

Un astfel de loc l-am descoperit într-o călătorie de lucru, într-o incredibil de frumoasă destinație, și anume în Santiago de Chile. Un oraș spectaculos, înconjurat de munți și de dealuri, cu o priveliște dintre cele mai frumoase, pe care o puteți admira de pe Cerro San Cristóbal, unde puteți ajunge în doar câteva minute cu funicularul de la Bellavista. În vârf se află o statuie impresionantă de aproximativ douăzeci de metri, a Fecioarei Maria, care tronează peste panorama spectaculoasă a orașului și care este unul dintre locurile pe care trebuie să îl vedeți în Santiago.

Un alt obiectiv excelent este Cerro Santa Lucia, situat chiar în centrul orașului Santiago. Din vârful acestui deal, pe care îl puteți urca în câteva minute, veți avea o vedere panoramică la 360° a orașului.

Din punct de vedere cultural, Santiago este un loc de Nobel. Și asta, datorită celor doi mari scriitori, Gabriela Mistral (1945) și Pablo Neruda (1971). La Chascona a fost una dintre cele trei case ale poetului Neruda, iar arhitectura ciudată și culorile vii reflectă stilul individual al poetului, făcându-l o atracție fascinantă pentru toți cei care sunt interesați să învețe despre viața marelui artist, precum și despre istoria casei. Magia continuă în grădina La Chascona, care atârnă peste străzile cartierului Bellavista, o zonă populară din Santiago, care merită vizitată și pentru atmosfera boemă, și pentru restaurantele la modă.

Santiago este un oraș incredibil de verde. Sunt câteva parcuri extrem de frumoase, pe care le veți găsi extrem de folositoare în zilele însorite. Unul dintre acestea este parcul Bicentenario, unde, pe lângă minunatele locuri de relaxare, puteți admira chiar un lac cu flamingo. De asemenea, parcul O’Higgins, care este al doilea cel mai mare parc din Santiago. Iubitorilor de cultură și istorie, Santiago le oferă câteva muzee (Muzeul Național de Arte, Centrul Gabriela Mistral, Centro Cultural Palacio de La Moneda, etc.), catedrale și alte obiective pe care le vor descoperi cu interes, în timp ce celor dornici de aventură le pregătește ceva special.

Valea Casablanca este cunoscută pentru vinurile sale climatice răcoritoare și, împreună cu Valparaíso, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost denumită cea de-a zecea regiune în rețeaua globală a marilor grupe de vinuri în 2013. Această frumoasă vale liniștită este ușor accesibilă, situată la aproximativ o oră de Santiago, care este drumul principal dintre Santiago și Valparaíso. Deși multe fabrici de vinuri din Chile necesită o rezervare în prealabil și oferă doar o combinație de vinuri și degustări de vinuri, Valea Casablanca este o excepție. Veramonte este prima vinificație pe care o veți întâlni în Casablanca, acesta fiind un loc care oferă mai multe opțiuni de degustări de vinuri. Emiliana este o vinărie ecologică, o alegere populară, unde puteți, de asemenea, să degustați câteva vinuri și ciocolată. Este important să spun că aceste crame se întind pe niște domenii impresionante, care sunt considerate adevărate oaze de liniște pentru turiști, dar și pentru localnici. Continuând drumul spre Valparaiso, vom ajunge să cunoaștem și partea exotică a călătoriei. Frumosul oraș-port este situat pe alte câteva dealuri și este extrem de viu colorat, prin casele sale sau prin porțile și zidurile desenate cu graffiti și care reliefează frumoase peisaje, scenete, locuri care respiră ideea de viață prin toți porii. Unul dintre cele mai cunoscute locuri din Valparaiso este un munte mitic, care este înconjurat de cultură, de culorile artei stradale, de baruri și de restaurante. Cerro Alegre este un loc multicultural, în fiecare colț există străini și chilieni care fac artă în diverse moduri, jonglează și interpretează poezie și muzică. Valparaiso e ca o rețea de funiculare și, privit de jos, ai impresia că este o umbrelă multicoloră care trenează pe malul Pacificului. În doar 15 minute ajungem într-una dintre cele mai spectaculoase stațiuni de aici, Viña de Mar, un loc minunat, care combină clădirile moderne cu plaje cu nisip alb și cu zone verzi. De-a lungul promenadei veți găsi numeroase spații atent alese pentru sporturile în aer liber și pentru o gastronomie la nivel înalt.

Vă puteți bucura de plajă, de apă în frumoasele stațiuni extrem de populare, cum ar fi Reñaca, Concón și Las Salinas. Aici veți putea admira numeroase castele și case vechi, care aparțineau unor familii bogate și care împodobesc orașul astăzi ca adevărate muzee sau centre de recreere elegante. Printre acestea, Casino Municipal, plin de farmec, este un loc ce necesită o vizită pe timp de noapte, pentru a admira arhitectura impunătoare și, evident, pentru modalitățile de petrecere a timpului liber pe care acesta vi le pregătește. În toate aceste locuri puteți experimenta viața culturală și artistică intensă cu o mare varietate de concerte și festivaluri de muzică de prestigiu. Iconic, Festivalul de cântece Viña del Mar, organizat în fiecare an în luna februarie, este o activitate pe care iubitorii de muzică nu trebuie să o rateze.


Cu siguranță, Chile înseamnă mult mai multe locuri de descoperit și de cunoscut și bine ar fi să aveți posibilitatea să vedeți cât mai multe, căci nu este neapărat una dintre cele mai facile destinații și, spunând asta, mă refer doar la călătoria în sine până aici, care va depăși 17 ore de zbor. Dar, pentru un loc special, merită. Să vezi de sus Anzii Cordilieri și să poți face o baie în Pacific, cred că ar putea fi câteva dintre lucrurile de bifat într-o viață.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele