Șase bănci centrale vor organiza o întâlnire pe tema monedelor digitale

12
2 minute de lectură

Liderii a șase mari bănci centrale, care studiază monedele digitale, intenționează să organizeze prima lor întâlnire la jumătatea lunii aprilie la Washington, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Un executiv al Băncii Japoniei a declarat că nu a fost stabilit un calendar pentru o reuniune a grupului, dar a spus că băncile centrale trebuie să răspundă flexibil la digitalizarea rapidă, pentru a rămâne relevanți ca emitenți de bani.

„În Japonia, nu avem acum niciun plan pentru emiterea de monede digitale“, a declarat joi, Takako Masai, membru al consiliului de administrație al BOJ, la o conferință de presă. „Dar trebuie să depunem eforturi, astfel încât să fim gata să răspundem, în cazul în care cererea publică de monede digitale va crește dramatic“, a spus ea.

Băncile centrale din Marea Britanie, zona euro, Japonia, Canada, Suedia și Elveția au anunțat luna trecută un plan comunde analiză a emiterii de monede digitale, pe fondul unei dezbateri tot mai importante cu privire la viitorul banilor.

Liderii celor șase bănci centrale se vor întâlni în aprilie pentru a discuta modalități de eficientizare a tranzacțiilor transfrontaliere și a problemelor de securitate care trebuie rezolvate în cazul în care băncile centrale emit monede digitale în viitor. Cele șase bănci centrale intenționează să publice un raport intermediar în iunie și un raport final în toamnă, a spus Nikkei fără a cita surse.

Băncile centrale din întreaga lume au accelerat ritmul în care analizează emiterea propriilor monede digitale, cunoscute sub denumirea de CBDC. Presiunea Facebook de a lansa criptomoneda Libra a ridicat întrebări dacă statele naționale vor continua să controleze banii în deceniile următoare. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele