USR l-a propus pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier

32
1 minut de lectură
Dan Barna/Agerpres

USR l-a propus pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier, a anunțat Dan Barna, joi, în urma consultărilor de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele USR, Dan Barna, a mai cerut declanșarea alegerilor anticipate. În cazul în care acest lucru nu se va putea realiza, atunci Barna cere ca următorul guvern să dea OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.

„I-am transmis președintelui poziția USR, declarată timp de doi ani de zile – alegerile anticipate sunt soluția morală, etică, corectă și necesară pentru România. Vom susține scenariul alegerilor anticipate. Dacă acest proiect al anticipatelor nu se va materializa, i-am solicitat președintelui ca indiferent de premierul pe care-l va desemna să se asigure că acesta va avea în programul de guvernare asuma ca punct unu alegerea primarilor în două tururi, ordonanță de urgență. Este o solicitare foarte clară. Iar a doua solicitare este ca USR să facă efectiv parte din propunerile de guvern care s-ar realiza dacă nu vom avea anticipate, tocmai pentru a ne asigura că acest obiectiv va fi realitate ”, a declarat Barna.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele